Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou a droždím. Pridáme mlieko, smotanu, žĺtky, med, kôru a postupne maslo a vypracujeme dohladka. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Cesto premiesime a rozdelíme na 16 rovnakých dielov. Z každého vytvarujeme valček a stočíme do požadovaných tvarov. Judáše prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
Potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným bielkom a posypeme makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 - 13 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Na medové maslo v kastróliku zohrejeme maslo, med a šťavu. Ešte horúce judáše potrieme. Necháme vychladnúť a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie