Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Dozdobíme orechmi a polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie