Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche nebo v miske múku a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, sódu, mlieko, med a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely a každý vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s rozmermi 30 x 40 cm. Pomocou váľka plát prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 7 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení plát ihneď stiahneme z plechu, položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Rovnakým spôsobom upečieme aj ďalšie 3 pláty.
Na prípravu krému uvaríme zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale, namiesto cukru použijeme vanilínový cukor. Za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom a kakaom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, do ktorej po častiach zašľaháme puding.
Upečené pláty zlepíme krémom a necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť.
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Povrch polejeme tmavou polevou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pofŕkame mliečnou polevou. Pred podávaním nakrájame nožom namočeným v horúcej vode na rezy a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie