Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, ku ktorej potom pridáme vodu, olej, kôru a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a nanesieme do druhej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť.
Krém uvaríme z 1 a ½ balíčka Zlatého klasu so 600 ml mlieka, vanilkovým cukrom a cukrom podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme dohladka. Náplň rozdelíme na 3 časti a do jednej vmiešame vidličkou roztlačené banány, do druhej kokos a arómu a do tretej najemno pomleté orechy.
Korpusy vyklopíme z foriem, stiahneme papier na pečenie a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Prvým krémom natrieme tretinu plátkov (asi 10 ks tmavých a 10 ks svetlých), pričom ich lepíme k sebe vždy striedavo tmavý a svetlý. Zvyšným krémom potrieme vrch a boky koláča. Rovnako postupujeme aj s druhým a tretím krémom. Nakoniec všetky tri koláče dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.
Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a koláče polejeme. Kým je poleva mäkká ozdobíme koláč s banánovým krémom plátkami banánov, kokosový strúhaným kokosom a orechový mletými orechmi. Polevu necháme stuhnúť.
Metrový koláč krájame ostrým a horúcim nožom na rezy v 45° uhle, aby sa v reze vytvoril typický pruhovaný vzor.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie