Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme vodu s maslom a kakaom a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme jogurt, vychladnutú zmes a múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a kokosom a krátko na strednom stupni vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme mascarpone a vanilkový cukor a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý rozdelíme na 20 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Špajdle rozlomíme na polovicu, koniec špajdle namočíme do polevy a zapichneme do guľôčky. Necháme v chladničke stuhnúť.
Guľôčky na špajdli namáčame do poliev a ihneď zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie