V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme hniezda. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a hniezda necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplní a nanesieme do stredu hniezda.
Dozdobíme očisteným ovocím a lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie