Na prípravu korpusu rozdrvíme pomocou váľka sušienky, vložíme ich do misky a pokvapkáme rumom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka.
Formičky alebo misky rozložíme na podnos, rozdelíme do nich korpus a pritlačíme pomocou lyžičky.
Ak nemáme formičky, použijeme misky a vyložíme ich potravinárskou fóliou tak, aby presahovala cez okraj misky. Korpus rozdelíme do misiek a pomocou lyžičky ho pritlačíme ku dnu.
Na prípravu náplne kivi olúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Plátky prekrojíme a vyložíme nimi obvod formičiek alebo misiek. V mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilkovým cukrom. V inej mise pripravíme želatínový stužovač s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do jogurtovej zmesi. Náplň opatrne nalejeme do formičiek alebo misiek tak, aby nám zakryla plátky kivi. Formičky alebo misky odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Potom formičky odstránime a z misiek vyberieme tortičky pomocou potravinárskej fólie na podnos. Povrch dozdobíme kúskami kivi.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty