Na prípravu sušienok v mise zmiešame múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou valčeka na plát hrubý asi 1 cm. Z cesta povykrajujeme zajačie ušká a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Sušienky necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta namočíme do rumu hrozienka. V mise vyšľaháme maslo
s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh, citrónovú kôru a žĺtky
a krátko zašľaháme. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, kandizované
ovocie a hrozienka v rume a ručne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 12
rovnakých dielov a vytvoríme z nich bochníčky. Bochníčky vložíme do košíčkov vo
forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Na ozdobenie v mise šľahačom vyšľaháme bielky s cukrom dotuha a naplníme do cukrárskeho vrecka. Polevou ozdobíme vychladnuté uškové sušienky, ktoré po zaschnutí zapichneme do stredu vychladnutých mazančekov. Dozdobíme zvyšnou polevou, posypeme kandizovaným ovocím a zdobením.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie