Na prípravu paštéty brusnice zalejeme vínom a cez noc ich necháme macerovať. Brusnice zlejeme, víno zachytíme a brusnice pokrájame na menšie kúsky.
Morčaciu pečeň očistíme a nakrájame. Na panvici spoločne s najemno nakrájanou cibuľkou ju krátko orestujeme na 20 g masla. Pridáme cesnak a tymian. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vložíme do misy a pomocou ponorného mixéra ju najemno rozmixujeme. Postupne pridáme maslo, soľ a čierne korenie. Nakoniec vmiešame polovicu brusníc a paštétu naplníme do pohárov.
Na prípravu želé zmiešame víno z brusníc v kastróliku s 230 ml vína. Pridáme škoricu, šťavu, med a tymian a asi 7 – 10 minút redukujeme. Scedíme a vrátime na sporák. Tortové želé rozmiešame vo vode, vlejeme do ochuteného vína a povaríme asi minútu.
Zvyšné brusnice poukladáme na paštétu do pohárov a zalejeme želé. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá