Na prípravu náplne zmiešame v mise jablká s tvarohom, mandľami, cukrom, vanilkovým cukrom, škrobom a vareškou vymiešame dohladka.
Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche múku, kypriaci prášok, cukor, vanilkový cukor, kôru, tvaroh, maslo alebo margarín, mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm.
Náplň rovnomerne rozotrieme na cesto. Dlhšie strany zvinieme proti sebe tak, aby jedna strana bola zrolovaná viac ako druhá a aby dotýkali. Zrolované cesto vložíme na 30 minút do mrazničky. Ostrým nožom nakrájame na 20 plátkov s hrúbkou asi 2 cm. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie chrbtom k sebe tak, aby sa vytvorili krídla. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečené motýliky necháme vychladnúť.
Na ozdobenie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Motýliky pomocou štetca alebo pierka potrieme a necháme stuhnúť. Dozdobíme tubičkami a pestrým zdobením podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie