Na prípravu cesta si pripravíme z kyslého mlieka, sušeného droždia a múky zmiešaním kvások. Kvások prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote asi hodinu vykysnúť.
Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom do peny. Po jednom zašľaháme žĺtky. Orechy zmiešame s čokoládou a múkou a vmiešame do kvásku. Túto zmes zašľaháme do žĺtkovej peny. Z bielkov ušľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (30 x 40 cm), uhladíme a dáme do predhriatej rúry piecť.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu, práškový cukor, čokoládový likér a smeta-fix dotuha. Náplň natrieme na vychladnutý korpus, uhladíme a lyžicou urobíme malé priehlbiny.
Na ozdobenie zmiešame 3 lyžice likéru s tortovým želé, zahrievame v hrnci, až likér zhustne. Prilejeme zvyšok likéru, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Vlažnú polevu nalejeme do priehlbín na šľahačkovej náplni. Posypeme strúhanou čokoládou a do doby servírovania uchovávame v chladničke.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie