Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, kôrou, korením a soľou. Pridáme olej, vajcia, mrkvu a kandizovanú kôru a všetko dôkladne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 50 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom, medom a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého Zlatého klasu pridávame po častiach maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka.
Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme a každú vrstvu potrieme náplňou. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním ozdobíme povrch torty podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie