Mrkvu umyjeme, nakrájame a v 250 ml vody privedieme do varu. Varíme bez pokrievky na miernom plameni 15 minút, kým nezmäkne. Mrkvu rozmixujeme a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame múku s droždím. Pridáme mrkvové pyré, olej a soľ. Pomocou robota miesime približne 5 minút, kým sa nevytvorí cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť, kým cesto viditeľne nezväčší objem (60 minút).
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme.
Cesto položíme na plochu poprášenú múkou a rozdelíme na polovice. Z každej polovice vytvarujeme valček,zoberieme jeho konce,zatočíme ich a položíme na plech. Zopakujeme to aj s druhou časťou cesta.
Znovu prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť, kým chlieb viditeľne nezväčší objem, potom ho 15 – 18 minút pečieme a následne necháme vychladnúť na mriežke.
Doba pečenia: 15 - 18 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Na nepriľnavej panvicizľahka opečieme mandle dohneda a necháme vychladnúť na tanieri. 50 g si odložíme bokom, aby sme dodali pestu textúru.
Mrkvovú vňať umyjeme a osušíme. Odkrojíme spodnú časť stoniek a nahrubo nakrájame, rovnako ako parmezán a cesnak. V mixéri všetky ingrediencie rozmixujeme (okrem odložených 50 g mandlí).
Vmiešame mandle a ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá