Na prípravu cesta umyjeme bylinky a najemno nasekáme. V mise zmiešame bylinky s parmezánom, soľou, čiernym korením a múkou zmiešanou s kypriacim práškom. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme asi na hodinu do chladničky odležať.
Na náplň umyjeme mrkvu, olúpeme a pomocou škrabky nakrájame na prúžky. Bylinky nasekáme najemno. Salámu nakrájame na rezance. Maslo rozpustíme na panvici. Vložíme mrkvu a asi 3 minúty restujeme. Panvicu odstavíme, vmiešame bylinky, smotanu, mlieko, salámu, vajcia a bielko. Náplň ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom a necháme vychladnúť.
Polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme na plát s Ø 29 cm a nanesieme do vymastenej formy. Plát pritlačíme ku dnu a na strany formy. Vidličkou na niekoľkých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Zvyšné cesto rozvaľkáme na plát s Ø 26 cm, nanesieme na náplň a mierne pritlačíme. Na povrchu vytvoríme pomocou vykrajovacej formičky efekt včelieho plástu. Povrch cesta potrieme bielkom a ozdobíme bylinkami. Vložíme do predhriatej rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 3.
Doba pečenia: asi 25 minút
Koláč podávame teplý.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá