Na prípravu mrveničky v mise zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme mrveničku.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm. Plát nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nanesieme lekvár a rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm a opatrne položíme na lekvár. Na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou, potrieme mliekom a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou podľa návodu na obale a ešte horúci koláč prikrášlime.
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie