Na prípravu cesta pripravíme zmesi s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cestá rozdelíme do papierových košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Muffiny necháme vychladnúť. Potom ich poukladáme na podnos do tvaru hada.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale, odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas. Asi 2 PL krému zafarbíme žltou farbou. Zvyšný krém zafarbíme zelenou farbou. Cukrárske vrecko naplníme zeleným krémom a povrch muffinov ozdobíme. Na povrch každého muffinu vytvoríme žltým krémom bodku a dozdobíme perličkou.
Z kúska marcipánu vytvoríme oči. Časť marcipánu zafarbíme červenou farbou na ústa a jazyk hada a dozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie