Čokoládu nalámeme na kocky a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou a pridáme vajcia.
Do uvarenej kávy prilejeme 4 PL whisky, aby skôr vychladla.
Do cesta pridáme kávu s whisky a roztopenú čokoládu s maslom. Všetko vypracujeme pomocou šľahača na hladké cesto. Cesto dáme do foriem na muffiny (asi do 1/2 výšky) a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme muffiny vychladnúť. Podávame so šľahačkou, ktorú pripravíme zo Šľahačky Dr. Oetker podľa návodu s kvapkou whisky. Ozdobíme čokoládovými kúskami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie