V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme mušle. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a mušle necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Na zlepenie vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme náplňou, s ktorou zlepíme vždy dve mušle k sebe a vložíme perličku.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie