Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, olejom a pastou a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú zvlášť zafarbíme modrou a červenou farbou. Do každej polovice zľahka vmiešame sneh. Zafarbené cestá pomocou lyžice striedavo nanášame do vymastenej a múkou vysypanej formy, aby sa vytvoril mramorový efekt. Cesto uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Tortu necháme vychladnúť.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a nanesieme na povrch torty. Posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie