Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi do hladka. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú polovicu zelenou farbou. Cestá nanesieme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme obe formy do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne rozkrojíme.
Na prípravu krému pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone, ricottu, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu a krátko vyšľaháme do hladka. Krém rozdelíme na všetky štyri korpusy a navrstvíme ich na seba, pričom prestriedame farby korpusov. Na bokoch uhladíme tenkú vrstvu presahujúceho krému.
Povrch torty ozdobíme lentilkami a jahodami. Tortu uložíme do chladničky aspoň na hodinu stuhúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie