Na prípravu torty necháme čučoriedky trochu rozmraziť. Keď pustia šťavu, presunieme ich do odmerky a doplníme do 250 ml vodou. Prelejeme do kastrólika. Pridáme vanilkový cukor, želé rozmiešané v 1 PL vody, privedieme do varu a povaríme minútu podľa návodu na obale. Zmes nalejeme na tanier vyložený potravinárskou fóliou, ktorý je menší ako forma, a vložíme do chladničky stuhnúť.
Sirup na namáčanie pripravíme rozmiešaním cukru a citrónovej šťavy vo vlažnej vode.
V mise vyšľaháme tvaroh s ricottou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. V inej mise vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkovou pastou dotuha a opatrne vmiešame do tvarohu s ricottou.
Piškóty zrežeme do roviny cca 1 cm od okraja, aby lepšie stáli v tortovej forme. Namáčame ich z nepocukrovanej strany do pripraveného sirupu, povykladáme nimi boky a následne aj dno tortovej formy. Na piškóty nanesieme v tenšej vrstve krém a na krém položíme stuhnuté želé. Pokračujeme ďalšou vrstvou krému a potom piškótami, ktoré pokvapkáme sirupom. Poslednú vrstvu tvorí krém, ktorý uhladíme.
Na povrch poukladáme čučoriedky. Smotanu vyšľaháme dotuha a nanesieme na okraje torty.
Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka čučoriedky potrieme.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty