Na prípravu torty v kastróliku zohrejeme mlieko so želatínou. Mlieko sa nesmie variť. Odstavíme, vymiešame do rozpustenia želatíny a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme kyslú smotanu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Opatrne vmiešame mlieko so želatínou a vymiešame metličkou dohladka. Zmes nalejeme do olejom vymastenej tortovej formy a uhladíme. Povrch prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.
Na prípravu polevy zmiešame v kastróliku kakao, cukor, želatínu, mlieko a vodu a vymiešame dohladka. Postavíme na mierny oheň a zohrejeme. Odstavíme a necháme asi 1 hodinu chladnúť. Potom nalejeme na povrch stuhnutej torty.
Tortu necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie