Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho natrháme na malé kúsky.
Na sirup do kastrólika nalejeme vodu. Pridáme cukor, šťavu a arómu a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na pudingovú vrstvu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
Na malinovú vrstvu v kastróliku povaríme maliny s vanilínovým cukrom. Nakoniec zahustíme Zlatým klasom a krátko povaríme.
Na dno pohárov rozdelíme polovicu korpusu, utlačíme a pokvapkáme polovicou sirupu. Potom nanesieme polovicu malinovej vrstvy a nakoniec polovicu pudingu. Vrstvy ešte raz zopakujeme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty