Na prípravu cesta dôkladne premiešame múku s droždím. Do tejto zmesi postupne primiešame ostatné suroviny a pomocou elektrického ručného šľahača s miesiacimi metlami vypracujeme vláčne cesto. Cesto prikryjeme a odložíme na teplé miesto vykysnúť, kým sa nezdvojnásobí jeho objem. .
Na prípravu náplne rozmiešame v hrnci mlieko s cukrom, škoricou, mletým makom a strúhankou a za stáleho miešania privedieme k varu. Náplň odstavíme a necháme vychladnúť. Podľa návodu na obale pripravíme zo Zlatého klasu hustý puding, namiesto vody použijeme kompótovú šťavu. Do teplého pudingu primiešame odkvapkané višne.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme na pomúčenej podložke valček a vyváľame z neho obdĺžnik hrubý asi 5 mm. Makovú náplň rovnomerne natrieme na cesto a navrch nalejeme puding s višňami. Cesto zrolujeme zospodu nahor a stočenú roládu vložíme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre.
Doba pečenia: asi 65 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Ešte teplý mazanec vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie