Puding uvaríme podľa návodu na obale, no len s 300 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť.
V mise, elektrických ručným šľahačom na nízkych otáčkach, prešľaháme mascarpone a vychladnutý puding po lyžiciach postupne zašľaháme.
V druhej mise vyšľaháme šľahačkovú smotanu so Smeta-fixom. Vyšľahanú šľahačku vareškou zamiešame do pudingovej zmesi, kým nevznikne hladký krém.
Mrazené ovocie s 50 ml vody a 2 PL cukru a krátko povaríme v hlbšej panvici. V 50 ml vody rozmiešame 1 PL škrobu, pridáme k ovociu a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do pohárov vrstvíme lyžicou striedavo ovocnú zmes a pudingový krém. Na záver dezert ozdobíme nahrubo rozdrvenými karamelovými sušienkami.
Odložíme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty