Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím a soľou. Pridáme cesnak, olivový olej a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.
Olivy striedavo napicháme na špajdle asi 2 cm od seba.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého vytvoríme valček dlhý asi 22 cm a každý valček omotáme okolo špajdle tak, aby medzi cestom bolo vidieť olivu. Špirálky naukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú pomocou pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Špirálky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá