Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Zlatý klas, sneh a orechy vareškou zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 60 g cukru. Krém necháme za občasného miešania vychladnúť.
Kivi olúpeme a napicháme na špajľu.
Do masla zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni po častiach vychladnutý krém. Plát rozvinieme a potrieme náplňou. Na náplň položíme kivi na špajli a roládu zrolujeme. Vytiahneme špajľu a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním roládu pocukrujeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie