Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mrkvu, maslo a mlieko. Potom pridáme obe múky zmiešané s kakaom, sódou, kypriacim práškom, škoricou a soľou. Nakoniec vmiešame orechy. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 - 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu ganache v kastróliku zohrejeme smotanu a odstavíme. Do horúcej smotany nalámeme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Čiastočne vychladnutou polevou ganache potrieme tortu a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie