Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne na ne rozdelíme brusnice. Potom korpusy uložíme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.
Povrch torty ozdobíme brusnicami, nasekanými lieskovcami a lístkami rozmarínu alebo mäty. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie