Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Opatrne vmiešame mandle, orechy a sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne v kastróliku povaríme džús s jahodami. Gustin rozmiešame v troške vody, nalejeme do kastrólika a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame syr s vanilkovým cukrom a kôrou. Vmiešame rozohriatu želatínu a odložíme do chladničky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a zľahka ju vmiešame do syrovej náplne.
Na vychladnutý korpus nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Na náplň nanesieme vrstvu vychladnutého želé z jahôd. Povrch zakryjeme zvyškom náplne.
Tortu odložíme najmenej na 4 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie