Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh elektrickým ručným mixérom, do ktorého pridáme žĺtka a zľahka premiešame metličkou.
Do snehu so žĺtkami primiešame múku, kakao a prášok do pečiva a znovu zľahka premiešame.
Cesto dáme do tortovej formy vystlanej na dne papierom na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry. Po upečení dáme vo forme na chladné miesto.
Doba pečenia: 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Kým sa nám pečie torta, pripravíme si krém. Najprv si opražíme v plechovom hrnčeku alebo na malej panvičke na troche oleja lieskové oriešky. To že sú opražené zistíme, že začnú krásne voňať.
Scedíme olej a oriešky dáme vychladnúť na savú utierku/obrúsok, v ktorej oriešky nakoniec vyšúchame a zbavíme ich tak šupiek.
Takto pripravené oriešky si zomelieme.
Do malého hrnca si nalejeme mlieko, pridáme cukor, Zlatý klas, 1 žĺtok a za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme.
Do horúcej masy vmiešame zomleté oriešky a dáme vychladnúť na chladné miesto.
Do vychladnutej plnky vmiešame maslo izbovej teploty.
Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnutý korpus, ktorý sme vybrali po vychladnutí z formy.
Rovnomerne rozotrieme na povrchu korpusu.
Pripravíme si Šľahačku Dr. Oetker podľa návodu na obale. 1 alebo 2 balenia podľa toho ako to máme na torte radi.
Šľahačku rozotrieme na orechovú plnku a po bokoch torty. Pekne uhladíme.
Na šľahačku v jemnej vrstve nasypeme Trstinový cukor karamelový, 1 alebo 2 balenia podľa našej chuti.
Tortu na povrchu dookola dozdobíme celými jadrami lieskových orechov.
Dáme schladiť do chladničky.
Dobrú chuť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie