Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s mandľami, kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, vajce a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm, ktorý prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plát necháme vychladnúť. Potom ho rozdelíme na polovicu.
Na prípravu náplne v mise zmiešame orechy s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme rum a vodu a vymiešame. Náplň rozotrieme na polovicu plátu a druhým plátom zakryjeme. Nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie