Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo, smotanu a mlieko a ručne vypracujeme dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme orechmi zmiešanými s cukrom. Zrolujeme a nakrájame na 16 kusov. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Slimáky necháme vychladnúť.
Na prípravu glazúry v kastróliku rozpustíme maslo s trstinovým cukrom a mliekom a za stáleho miešania povaríme. Pridáme práškový cukor a povaríme do zhustnutia. Časť vlažných slimákov potrieme glazúrou a posypeme nasekanými orechmi. Zvyšné slimáky potrieme rozpustenou polevou podľa návodu na obale a posypeme orechmi. Glazúru a polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie