Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce, vodu a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na orechovú vrstvu rozpustíme v panvici maslo. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vodu a orechy. Za stáleho miešania krátko opražíme. Odstavíme a necháme asi 10 minút vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 × 40 cm a pomocou valčeka ho nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Povrch cesta potrieme džemom. Potom rovnomerne nanesieme orechovú vrstvu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom nakrájame na trojuholníky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a namáčame do nej rohy na dlhej strane. Trojhranky necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie