Orechy a piškóty pomelieme na jemno. Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme odležať na 3-4 hodiny do chladničky.
Z cesta spravíme guľky, asi vo veľkosti orecha, ktoré vtlačíme do kakaom vysypaných formičiek na úliky. Úle vyklopíme a poukladáme na tácku. Dáme ich zachladiť, ideálne do nasledujúceho dňa.
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme krém. Do ešte teplého krému vmiešame maslo a rum. Vzniknutú náplň preložíme do cukrárskeho vrecka (postačí aj malá lyžička) a plníme ním úliky tak, aby trochu krému prečnievalo.
Úliky na záver priklopíme piškótou a dáme vychladiť. Vrch dozdobíme roztopenou čokoládou alebo posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty