Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky stuhnúť. Cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 3 mm. Pomocou ostrôžky z cesta nakrájame pásiky s rozmermi 2,5 × 8 cm. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Pásiky prenesieme na obrátený srnčí chrbát alebo plechovku (vnútri zaťažíme, aby sa nepreklopila), potrieme snehom a povrch posypeme orechami zmiešanými s vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Opatrne vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie