Na prípravu cesta zmiešame v mise orechy s múkou, kypriacim práškom, soľou a cukrom. Pridáme maslo, pastu a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a uložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme pomocou valčeka na plát s hrúbkou asi 5 mm a pomocou vykrajovacej formičky vykrajujeme veveričky. Nanesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Vždy dve veveričky zlepíme k sebe lieskovoorieškovou nátierkou. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a pomocou štetca natrieme veveričkám chvostíky, ktoré posypeme mletými orechmi. Zdobiacou polevou vytvoríme veveričkám oči. Pomocou špajle namočenej v poleve vytvoríme na očiach zorničky. Polevou prilepíme každej veveričke celý lieskový orech.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie