Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme a dáme piecť.Pri pečení vždy rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou.
Doba pečenia: asi 15 - 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený korpus položíme na kuchynskú mriežku a necháme mierne vychladnúť. Oddelíme okraj formy a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý korpus položíme na podnos a priložíme očistený okraj formy.
Na prípravu krému uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí ručným elektrickým šľahačom vmiešame zmäknuté maslo a vanilínový cukor. Krém nanesieme rovnomerne až k okrajom na vychladnutý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.
Cukrárenské želé pripravíme podľa návodu na obale. Necháme mierne ochladnúť a nalejeme na tortu. Necháme pri izbovej teplote stuhnúť.Po stuhnutí opatrne oddelíme pomocou noža okraj formy od torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie