Lístkové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho asi 30 minút pri izbovej teplote. Potom z cesta formičkou povykrajujeme 12 väčších koliesok. Menšou formičkou len zľahka naznačíme stred kolieska. Kolieska nanesieme do olejom vymastenej formy na muffiny a dno poprepichujeme na niekoľkých miestach vidličkou. Cesto pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Do košíčkov vareškou ihneď urobíme jamku a necháme vychladnúť.
Košíčky vyberieme z formy a do každého dáme trochu lekváru.
Na prípravu krému v kastróliku uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a ešte do horúceho vmiešame maslo. Puding nalejeme do misy a za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme práškový cukor, tvaroh, rum a extrakt a vyšľaháme dohladka. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ním muffiny.
Na krém poukladáme ovocie podľa farieb olympijských kruhov. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie