Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Kolieska necháme vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na okraje koliesok. Do stredu vložíme očistené ovocie. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nanesieme na ovocie. Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie