Jahodovo-medovkový džem si môžete pripraviť podľa návodu:
Jahodovo-medovkový džem
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút
Celková doba prípravy: 50 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml
Zloženie:
• 700 g jahôd
• 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker
• 6 - 7 vetvičiek medovky
Príprava:
Na prípravu džemu vložíme jahody do hrnca a čiastočne ich pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme Želírovací cukor so stéviou a medovku a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme aspoň 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku
Na prípravu cesta v mise zmiešame mlieko s múkou, vajcami, soľou a olejom a metličkou vymiešame dohladka. Na rozpálenej panvici upečieme dozlatista asi 11 palaciniek.
Palacinky necháme vychladnúť.
Na náplň v mise vyšľaháme Crème Olé s acidofilným mliekom, tvarohom a žervé šľahačom dohladka. Na 4 palacinky nanesieme krém a uhladíme. Ďalšie 4 palacinky potrieme džemom a striedavo navrstvíme palacinky na seba.
Crème Olé čokoláda vyšľaháme s mliekom šľahačom dotuha. Naplníme do dvoch palaciniek a zrolujeme. Ostrým nožom nakrájame na kolieska široké asi 2 cm a poukladáme na tortu. Ak nám ešte zostala palacinka, nakrájame ju na pásiky a tými takisto ozdobíme tortu. Dozdobíme jahodami a odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie