Cesto na palacinky pripravíme s vodou podľa návodu na obale a necháme odstáť.
Kel preberieme, umyjeme a hrubé stonky odrežeme. Listy 5 minút mierne povaríme vo vriacej osolenej vode. Rýchlo ochladíme studenou vodou, necháme odkvapkať a tekutinu vytlačíme. Obidva druhy syra nakrájame na kocky, šunku natrháme na kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Na panvici s nepriľnavým povrchom (Ø asi 24 cm) s trochou oleja postupne upečieme 10-12 palaciniek.
V hrnci zohrejeme olej a najskôr na ňom posmažíme cibuľku. Potom pridáme kel a krátko podusíme. Zmiešame so smotanou a dochutíme soľou a korením.
Polovicu palaciniek rovnomerne natrieme kelovou masou. Na masu rozdelíme syr a šunku. Každý kus prikryjeme druhou palacinkou. Takto pripravené ich z oboch strán posmažíme na troche oleja na panvici, kým sa syr rozpustí.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty