Na prípravu cesta v mise nad parou vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Postupne po lyžiciach zašľahávame cukor. Pridáme orechy zmiešané so strúhankou a zľahka zamiešame. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme rožteky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: asi 140 °C
Teplovzdušná rúra: asi 120 °C
Rožteky necháme mierne vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia s cukrom a kakaom. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo, postupne pridávame vychladnutú zmes a vyšľaháme dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme krémom a nastriekame na rožteky. Odložíme najmenej na 1 hodinu do chladničky.
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale a rožteky opatrne namáčame. Necháme v chladničke stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie