Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru, šťavu, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a dobre ručne pomocou varešky vymiešame dohladka.
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v spodnej časti dotýkajú tak, aby vytvorili srdce). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Vždy dve srdiečka zlepujeme džemom. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie