Na prípravu náplne zvaríme smotanu, 70 g nalámanej čokolády, vanilínový cukor a kakao. Necháme najmenej 3 hodiny v chladničke vychladiť, najlepšie cez noc.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Ešte horúci upečený korpus aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
Vychladenú čokoládovú smotanu ušľaháme dotuha. Zvyšok čokolády nasekáme na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne doň vmiešame čokoládové kúsky a smotanu. Dôkladne zamiešame.
Vychladnutým korpusom vyložíme formu na srnčí chrbát, naplníme náplňou a navrch položíme zvyšok korpusu. Dáme na 1 hodinu stuhnúť, potom vyklopíme z formy na tácku.
Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a povrch tunelu ozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie