Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, solí a cukrom. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 20 minút do chladničky.
Na prípravu náplne uvaríme Premium Zlatý klas s mliekom, cukrom a žĺtkami tak, že v 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas so žĺtkami. Do zvyšného mlieka pridáme cukor, necháme zovrieť a pridáme pripravenú zmes, varíme 1-2 minúty. Potom krém odstavíme, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Cesto vyberieme z chladničky a ¾ cesta vtlačíme do vymastených formičiek. Náplň rovnomerne rozdelíme na cesto a zakryjeme zvyškom cesta. Povrch potrieme pomocou štetca alebo mašľovačky rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie