Na prípravu dezertu tapiokové perly uvaríme podľa návodu na obale, namiesto mlieka použijeme vodu. Odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte asi 15 minút odstáť. Potom tapiokové perly scedíme cez jemné sitko a preplachujeme studenou vodou, kým nevychladnú. Necháme odkvapkať.
V 250 ml mlieka metličkou dôkladne rozmiešame puding s vajcami. Ďalších 250 ml mlieka nalejeme do kastrólika s kondenzovaným mliekom, cukrom, vanilkovým cukrom a maslom. Privedieme do varu a pomaly za stáleho miešania prilievame pudingovú zmes a varíme do zhustnutia asi 2 – 3 minúty.
Odstavíme puding, vmiešame perly a vzniknutou zmesou plníme zapekacie misky vždy do polovice. Pridáme lyžičku nátierky, zakryjeme zvyšnou zmesou a uhladíme.
Prenesieme na plech a nalejeme vodu tak, aby misky boli ponorené aspoň 1 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Dezert necháme vychladnúť
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty