Jablká so šupkou omyjeme, osušíme a prepolíme. Lyžičkou vydlabeme dužinu okolo jadrovníka.
Hrozienka namočíme do rumu, premiešame s nasekanými orechmi alebo mandľami a rumovým cukrom.
Zmesou naplníme jablká a navrch položíme lyžicu masla. Jablká dáme do maslom vymastenej zapekacej nádoby a prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pod alobalom, odkryjeme a dopečieme odkryté.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Mascarpone premiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
Jablká vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť. Ihneď podávame ešte teplé s mascarpone.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie