Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na perník s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika 250 ml smotany a zahrejeme. Pridáme na kúsky nalámanú polevu a necháme ju rozpustiť. Pridáme VEGA Gél a za stáleho miešania asi minútu povaríme. Odstavíme, vmiešame instantnú kávu a necháme úplne vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a krátko ju zašľaháme do vychladnutej zmesi. Polovicu náplne nanesieme na spodný diel korpusu a rozotrieme. Priložíme vrchný diel a potrieme zvyšnou náplňou.
Povrch poprášime kakaom a do podávania odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie