Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom. Pridáme vajcia, mlieko a olej a metličkou vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Perník necháme vychladnúť.
Na prípravu krému nalejeme do väčšieho hrnca 750 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a vanilínovým cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Do horúceho krému nakrájame maslo a miešame dokiaľ sa maslo celkom nerozpustí. Pridáme rum a horúci krém nalejeme na perník a uhladíme.
Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie